House in Mihari / Noriaki Hanaoka Architecture

first_img “COPY” House in Mihari / Noriaki Hanaoka ArchitectureSave this projectSaveHouse in Mihari / Noriaki Hanaoka Architecture Houses Japan CopyHouses•Nagano, Japan Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934087/house-in-mihari-noriaki-hanaoka-architecture Clipboard ArchDaily Tsubaki Architects Project gallerySee allShow lessVIKASA Headquarters / Enter Projects AsiaSelected ProjectsWestern Academy of Beijing / Rosan Bosch StudioSelected Projects Share Photographs “COPY” Area:  267 m² Year Completion year of this architecture project center_img 2019 Architects: Noriaki Hanaoka Architecture Area Area of this architecture project Architect In Charge:Noriaki HanaokaEngineering:Kawata Tomonori Structural EngineersCity:NaganoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tsuyoshi FujinoRecommended ProductsUrban LightingLouis PoulsenStreet Lighting – Post TopsRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panels – concrete skinWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsText description provided by the architects. A small factory in Nagano was converted in to a residence. The client is a couple returning to their hometown with their 2 small children to live next to their parents. The site had two buildings side by side, an old farmhouse and a small factory. The parents now live in a house right in front. The request was to renovate this old farmhouse that they had a strong attachment, so they could live and in the future hold fitness classes. Through research, the farmhouse had been renovated several times and its condition was not suitable for actually living. The factory, on the other hand, was a 38 years old and its steel structure was in good condition. The farmhouse and the factory were a continued space without any separating walls, resulting in a generous space with different times and backgrounds connected.Save this picture!© Tsuyoshi FujinoSave this picture!Ground and first floor plansSave this picture!© Tsuyoshi FujinoIn utilizing not only one of the two buildings, but both and keeping them side by side, we saw the future of this family and the potential of this rural area with gradually growing building stock. It was different from the initial request, but we proposed to convert the factory to a house and the farmhouse to a large windbreak room, respecting the current condition of the farmhouse.Save this picture!© Tsuyoshi FujinoFactory→House: How to secure a certain scale of place which the clients could attach themselves and make it into a comfortable space inside the empty factory. we interpreted the earthen path, the main circulation of the farmhouse, as a “spine connecting the two buildings”, and extended it into the factory in a single span as if the new and the old were woven together. Materials were selected under the concept of a space where different flows of time coexist. While the space is divided by the heavy walls, light partitions connect the other space. Some of the openings placed intermittently are shared between the upper and lower floors to create a path of wind and light. we aimed for a space where each other’s presence is sensed in a “close yet far, far yet close” way.Save this picture!© Tsuyoshi FujinoSave this picture!Rendered sectionSave this picture!© Tsuyoshi FujinoFarmhouse→Windbreak room: How to create a space like an “engawa” utilizing the existing structure in a cold region. By replacing some parts of the roof and the exterior wall with polycarbonate sheets, the farmhouse was renovated to a bright 30 sq. m. windbreak room. When the double doors of 2.7m wide are fully opened, wind passes between the bamboo forest on the east and the parent’s house on the west and the room becomes an open gathering place. The room works as an environmental device that breathes according to the changing situation. It was also intended to become a buffer zone for the life of this multi-generation family, an “additional house outside of the house”.We hope these two buildings will age gradually, get the resident and the local people closer and connected, and become the foundation for a rich “rural life”. Manufacturers: Hitachi, Koizumi, Toto, Acor, LIXIL  CopyAbout this officeNoriaki Hanaoka ArchitectureOfficeFollowProductSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNaganoOn FacebookJapanPublished on February 21, 2020Cite: “House in Mihari / Noriaki Hanaoka Architecture” 21 Feb 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/934087/house-in-mihari-noriaki-hanaoka-architecture Clipboard Photographs:  Tsuyoshi Fujino Manufacturers Brands with products used in this architecture project House in Mihari / Noriaki Hanaoka Architecture Save this picture!© Tsuyoshi Fujino+ 28Curated by Hana Abdel Share Construction: Year: last_img read more